Zaak #2304958 (Wierden) Prio: HOOG

Dossierupdate #1

We beginnen met wat beknopte informatie over het slachtoffer. Johannes zou morgen jarig zijn, helaas kan hij dit niet vieren.

Naam: Johannes de Doper
Geb. datum: 29-12-1958
Nationaliteit: NL
Geb. plaats: Kruisegem
Bloedtype: AB
Lengte: 1.79 cm
Gewicht: 84 kg
Huwelijke staat: ongehuwd
Kinderen: geen

Johannes heeft vanmiddag rond 16.00 uur de pastorie verlaten. Hij is in en rondom het centrum in diverse winkels en zaken geweest. Waarschijnlijk om inkopen te doen voor zijn verjaardag en om overige zaken te regelen. We proberen de tijdlijn compleet te maken, spreken met getuigen, doorzoeken zijn woning en vragen camerabeelden op. Op het moment dat we iets vinden, laten we dit hier direct weten. Ververs deze pagina geregeld om nieuwe update te zien!

Meer info volgt...

Dossierupdate #2

We hebben een eerste videobeeld ontvangen van Kaasboer Schaafsma. Johannes is duidelijk te zien op de beelden. Ons team heeft de beelden geanalyseerd: 

Johannes heeft één stuk kaas gekocht. Hij betaalde contant €7,80 voor het stuk kaas. Vervolgens liep hij de winkel uit.

Meer info volgt...

Dossierupdate #3

Opnieuw hebben we een beeld kunnen vinden waarop Johannes te zien is. Hij loopt richting de Bakker Meelhuys. De winkel zelf heeft geen camerasysteem, dus we hebben helaas geen beelden van hem in de winkel. 

Meer info volgt...

Dossierupdate #4

We hebben de bankgegevens van de pastoor geanalyseerd. Gek genoeg zien we op de dag van de moord geen afschrijvingen, waarschijnlijk heeft hij vandaag alles contant betaald. Wat ons team wel opvalt is een grote afschrijving op 21 december. Hieronder zie je de informatie:

Meer info volgt...

Dossierupdate #5

We vonden bij de ingang van de RK kerk een bonnetje met daarop de vingerafdrukken van Johannes, hierbij een foto van het bonnetje.

Meer info volgt...

Dossierupdate #6

Muziekwinkel De Plaat heeft zelf geen camera binnen, maar wel een camera gericht op de winkel aan de overkant. We hebben de volgende beelden ontvangen, waarin de pastoor te zien is.

Meer info volgt...

Dossierupdate #7

Ons forensisch team heeft in de binnenzak van de zwarte jas van Pastoor Johannes een verfrommeld en handgeschreven reparatiebon gevonden. Helaas is het wat slecht leesbaar, maar hopelijk heb je er wat aan

Meer info volgt...

Dossierupdate #8

Johannes was een oude man, maar ging nog wel met zijn tijd mee. We hebben toegang kunnen krijgen tot zijn smartphone (iPhone 11, 128 MB / modelnummer: N0T3N/A serienummer:  XY45P06WE). Op zijn smartphone heeft hij vandaag slechts 1 Whatsapp bericht ontvangen. Hij kreeg vanavond het volgende bericht op zijn telefoon:

Meer info volgt...

Dossierupdate #9

Op de telefoon van Johannes hebben we ook nog ontvangen voicemail bericht kunnen achterhalen. Het bericht is van vandaag om 14:53 uur. Je kunt het hieronder afspelen.

0:00 / 0:00
Voicemail
Meer info volgt...

Dossierupdate #10

We hebben toegang gekregen tot de mailbox van Johannes. Naast alle spam, is er één relevant bericht gevonden. Zie hieronder een uitdraai van het bericht.

Meer info volgt...

Dossierupdate #11

Het was lastig, maar we hebben nog een camerabeeld kunnen verkrijgen. De pastoor  is te herkennen, hij heeft bij Slagerij vd Ham een stuk worst gekocht. Totaal van €4,75. Ook dit is met contant geld gedaan.

Meer info volgt...

Dossierupdate #12

Beste rechercheur, we hebben geen extra informatie kunnen vinden. We denken dat je voldoende informatie hebt om de moord op te lossen, doe dit voor 23:00 uur! Wie van de 10 verdachten heeft de moord gepleegd!.Alvast bedankt voor je inzet.