Het spel

De organisatie stelt voor de editie 75 jaar bevrijding een Kwisboek samen met 75 vragen en opdrachten op allerlei gebieden. Je kunt het zo gek niet bedenken: thema’s als sport, eten en drinken, cultuur, muziek en film, en nog veel meer, komen aan de orde. Vanzelfsprekend maken Wierdense onderwerpen ruimschoots onderdeel uit van de vragen. Daarnaast zijn er ook specifiek vragen/opdrachten over het thema 75 jaar bevrijding.

Teams

Aan De Wierdense Kwis doe je mee met een team. De samenstelling bepaal je geheel zelf: met buren, met vrienden, met collega’s, met sportvrienden etc… Gelet op de diversiteit van vragen lijkt een gemixed team van jong en oud een ideale samenstelling. Houdt er rekening mee dat het zo maar zou kunnen dat je op de kwisavond het dorp in moet om het juiste antwoord op een vraag te vinden… of om een opdracht uit te voeren. Een team bestaat uit minimaal 8 leden. Ieder team wijst één captain aan die het team vertegenwoordigd. De teamcaptain is woonachtig in de gemeente Wierden en is minimaal 18 jaar oud. Het team is op de dag zelf werkzaam om één plek. Deze thuisbasis moet in de gemeente Wierden zijn.

Kwisdatum

Op [dag en datum] worden om exact 19.00 uur in Zalencentrum Het Anker de Kwisboeken uitgereikt aan de teamcaptains. Zodra het kwisboek is overhandigd, vertrekt de captain naar zijn/haar thuisbasis waar het hele team in spanning zit te wachten om te kunnen beginnen met de vragen en opdrachten. Om uiterlijk 23.30 uur levert de captain het kwisboek met de antwoorden in bij de organisatie in Zalencentrum Het Anker.

Uitslag en feestavond

De antwoorden in alle op tijd ingeleverde kwisboeken (!) worden door de organisatie gecontroleerd. Op basis van de meeste goede antwoorden wordt de winnaar van De Wierdense Kwis 2020 bekend gemaakt op een feestavond (datum volgt nog). Dan zijn niet alleen de captains uitgenodigd, maar ook alle teams zijn dan van harte welkom om de prijswinnaar(s) te huldigen.

Inschrijven

De inschrijving start op [datum] en sluit op [datum]. De inschrijfkosten bedragen € xx,xx per team. Het inschrijfgeld dient direct bij de inschrijving op de site via Ideal worden voldaan. Dit inschrijfgeld dekt de noodzakelijke kosten van de organisatie van de kwis en prijs/prijzen.

Sponsoring

Naast het inschrijfgeld, wordt de Wierdense Kwis mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. Heeft u interesse om sponsor te worden. Kijk snel op onze Sponsor pagina.